VERKSAMHETSBERÄTTELSE okt 2013- sept 2014

Föreningen Himlen är överskattades initierades av Lina Baldenäs som själv var drabbad av Malignt melanom. Samtidigt som hon under fyra års tid kämpande mot sjukdomen gjorde hon också en stor insats i att driva frågan om cancersjukas rättigheter. Lina gick bort den 18e maj, 2014 och lämnade oss kvar med en enorm saknad. Styrelsen kommer att arbeta för att föra Linas vision kring föreningen vidare.

Om föreningen

Föreningen startade som en ideell förening den 1 oktober 2013. Vid årsmötet valdes Lina Baldenäs till ordförande, Alexandra Lundberg till vice ordförande, Sandra Bolin Siversson till sekreterare, Christina Stark till kassör och Kristina Meiton till styrelsemedlem.

Föreningens syfte är att samla in pengar och fördela dessa vidare till cancerdrabbade i form av mindre Stipendier. Stipendier som kan ”sätta en guldkant på vardagen”. Föreningen har inget medlemsregister, utan istället har ett nätverk skapats genom föreningens två facebooksidor. En sida som fungerar som ett stöd och diskussionsforum, där har föreningen 4144 medlemmar. Själva huvudsidan har 3074 medlemmar.

Verksamhet under året

Insamling

Armband: Den största delen av insamlingsverksamheten har bestått av att pärla och sälja armband. Under det första halvåret testade vi oss fram med olika budskap och olika slags pärlor för att under våren besluta oss för att bara tillverka armband med texten Himlen är överskattad. Förutom att vi i styrelsen pärlat allt eftersom beställningar droppat in så har olika självständiga enheter bildats successivt. Åsa Edman och Cathrine Karlsson pärlar och säljer i Ankarsrum och Kalmar sedan med start i januari. Christina Stark, Lena Rundberg och Laila Boman tillverkar och säljer i Västervik med omnejd. Annika Lager tillverkar och säljer i Aleområdet. Frida Hallenbo engagerar deltagare att pärla armband på den dagliga verksamhet där hon arbetar. Vi har även olika personer i byn som pärlar och har också skickat ut kit till folk som vill pärla för att stödja föreningen. Vi har organiserat två pärlningskvällar i byn och ett flertal pärlningstillfällen i samband med andra evenemang där vi bjudit in folk för att pärla.

Svarta Bandet: Vi har tillverkat och sålt ”Svarta bandet” med texten Himlen är överskattad – men även helsvarta och svarta med vita prickar. Tanken var att dessa skulle bli malignt melanoms motsvarighet till Bröstcancerns” Rosa bandet”. Under detta första år har dock föreningen inte specialiserat sig speciellt mot denna målgrupp, och människor med alla möjliga olika former av cancer har kunnat söka och blivit beviljade vårt stöd. Vi har en idé om att göra maj månad till en speciell månad och då jobba för att uppmärksamma malignt melanom med hjälp av det svarta bandet.

Broscher och halsband: Vi har tillverkat och sålt broscher och halsband. Vid försäljning av broscherna har en del av summan gått till Oliver Byströms insamling i Barncancerfonden.

Övrigt: En tavla har skänkts av konstnären Liz Johansson, som sedan auktionerats ut för 7000 kr. Föreningen Risveden terräng skänkte 10000 kr till föreningen och under själva loppet skänkte företaget Skogslund & Björnssons Måleri AB 3000 kr.

Stipendier

Vi har under året delat ut stipendier för 113 832 kr

Dessa stipendier har gått till saker som: Restaurangmiddagar, bio- och cafébesök för hela familjen, spa-behandlingar, årsprenumeration på tidning. Hemlevererade matkassar, ett Tv-spel, en floating, ett par nya glasögon, medicinkostnader, årskort på gym, inträden till badpalats och djurparker, konsertbiljetter, nya skor, fotvård, en prinsesstårta, några fång blommor, en omlottklänning, åkkort och guldpass till nöjesparker. Bidrag till resor och fotbollskläder. En liten tjej fick bjuda sin klass till ett lek- och busland.

Se vår hemsida där mer info finns om de stipendier vi delat ut.

Möten

Vi har under året haft tio styrelsemöten inkl ett årsmöte och ett interimstyrelsemöte.

Ekonomi: Separat balans – och resultaträkning finns att tillgå om ni mailar oss!

Alexandra Lundberg -viceordförande, Sandra Bolin Siversson – sekreterare, Kristina Meiton – ledamöter och  Kristina Stark -kassör