Inkomsten går ner, min mans inkomst går ner, livet blir dyrare och fattigare samtidigt. Det är en stor del i att ha cancer. Och den delen blir ofta bortglömd. Nu nns vi här. För himlen är över- skattad och vägen dit kanske vi inte kan strö med pärlor men vi kan försöka göra den mindre stenig och hård.
– Lina Baldenäs

Himlen är överskattad är en ideell förening som initierades av LinaBaldenäs. Föreningen har funnits sedan 2013 och samlar in pengaroch ger ut stipendier till förmån för människor som på olika sättdrabbats av cancer.

Lina kämpade själv mot Malignt melanom och lämnade oss allt för tidigt, bara 33 år gammal, i maj 2014.

Föreningen arbetar vidare i Linas anda och – som en av få föreningar i Sverige – delar ut pengar i form av stipendier, direkt till människor som på olika sätt drabbats av cancer. För att i den mån möjligt underlätta de ekonomiska påfrestningar som följer en cancerdiagnos.

För att samla in pengar säljer föreningen armband, pins, halsband m.m och alla intäkter förutom materialkostnader går oavkortat till stipendierna.

De ansökningar som kommer till föreningen gäller o a helt livsnödvändiga saker men även att kunna unna sig något litet extra. Allt från månadskort till kollektivtra ken, ha råd att köpa en peruk, att bjuda sina barn på en dag på en djurpark, till medicinkostnader, tandvård, eller att kunna bjuda ut en vän på restaurang.

Föreningen har funnits i över tre år och har hittills delat ut stipendier för över 400 000 kr.